YEMEK ŞİRKETLERİNİN PAKETLEME HİZMETİ

YEMEK ŞİRKETLERİNİN PAKETLEME HİZMETİ

Catering hızlı bir biçimde büyüyen bir sektördür. Bu büyüme ile birlikte tüketicilerin devamlı olarak hem hazır yemek üreten üreticilerden hem de catering firmalarından almak istediği hizmet standartı artmaktadır. İster günlük olarak toplu yemek hizmeti sunan catering firması olsun isterse market vb. yer olsun ürünler müşteriye ulaşırken müşteri önce hazır yemek paketleri ile karşılaşır. Günümüz ile karşılaştırıldığında eskiden tüketiciler bu duruma ön yargı ile bakmaktaydı. Ayrıca müşteri üründe ambalajından kaynaklanan bir bozulma gördüğünde ön yargısı daha da artmaktaydı. Fakat eskiye oranla müşteriler paketleme konusunda şu an daha bilinçli ve daha az ön yargılıdırlar.

Yemek Şirketlerinde Hangi Ürünlere Paketleme Yapılır?

Yemek şirketlerinde ürünlerin muhafaza edilebilmesi için özel ambalajlar ile paketleme yapılır. Paketleme yapılacak ürünler:

  • Et ile et ürünlerini kapsayan paketleme,
  • Süt ürünlerini kapsayan paketleme,
  • Hazır yemekler için paketleme ve catering için ambalajlar,
  • Su ürünleri ile balıklar için paketleme,
  • Donmuş ürünlerin (donuk) paketlenmesi,
  • Vakumlu bir şekilde bakliyatın paketlenmesi,
  • Vakumlu olacak şekilde baharatların paketlenmesi,
  • Unlu mamul sınıfına giren ürünlerin paketlenmesi,
  • Yoğurtların paketlenmesi,
  • Çiğ sütün paketlenmesi,
  • Süt tozları için farklı özelliklere sahip vakum ambalajları,

Yukarıda sayılan her bir ürün için farklı niteliklere sahip ambalajlar ile paketlenme işleminin yapılmasına yemek şirketleri tarafından özen gösterilmesi gerekir.

Yemek Şirketlerinde Ürünlerin Paketlenmesinde Nelere Dikkat Edilir?

  1. Et İle Et Ürünlerinde Paketleme: Bariyer nitelikli olması gerekir.
  2. Süt Ürünlerinin Paketlenmesi: Soğuk zincir aşamasındaki ufak sorunları tolere edebilmesi ile vakumlu süt ambalajları kullanılması avantaj yaratır.
  3. Su Ürünleri İle Balıkların Paketlenmesi: Balıkların ya da su ürünlerinin tazeliğini koruyacak nitelikte bir paketleme yapılması gerekir.
  4. Vakumlu Bir Şekilde Bakliyatın Paketlenmesi: Uzun süre dayanacak şekilde, böcek vb. oluşmasına sebep olmayacak, yırtılmalara karşı dayanıklı vakumlu paketleme yapılması gerekir.
  5. Unlu Mamul Sınıfına Giren Ürünlerin Paketlenmesi: Yüksek koruyucu özelliklere sahip olmalıdır.
  6. Yoğurtların Paketlenmesi: Yoğurt gibi son kullanma süreleri kısa olan ürünlerin paketlenmesinde ekstra hijyen kurallarının sağlanması gerekir.  Hijyenik ve belgelendirilmiş ürünler ile paketlenmelidir. 

Uygun Bir Biçimde Paketlenmeyen Ürünler Ne Gibi Problemler Yaratır?

Yemek şirketleri hazırlamış olduğu ürünlerini paketler iken ya da ürünlerini tedarik ederken gereken noktalara dikkat etmediği takdirde hem ürünlerinin bozulmasına ve bunun sonucunda israf ve mali açıdan zararın yaşanmasına hem de uygun olmayan koşullardaki paketlemeler ile sunulan yemeklerin müşteriler üzerinde hijyenik ve görsel açıdan birçok olumsuz etki bırakmasına sebep olur.

Sonuç olarak yemek firmaları müşterilerine yemek hizmeti sunmadan önce, ürünlerini hazırladıktan sonra ve malzemelerini tedarik ettikleri aşamalarda paketlemelerin gereken hijyeni sağladığına ve her ürünün kendine has özellikleri dikkate alınarak en uygun paketlemenin seçilmesine ve kullanılmasına özen göstermelidir.

 

Teklif Talep Formu