Yemek şirketleri arasından bir tercih yaparken en çok önemsenen konulardan bir tanesi de hiç şüphesiz kalitedir. Ancak kaliteyi tek başına ölçmek zaman zaman mümkün olmaz. Bu nedenle de yemek firmaları ile yapılacak olan iş birliklerinde dikkate alınması gereken belli başlı detayları bilmek gerekir.
Kaliteyi ölçmek yerine sizi kaliteye ulaştıracak olan standartları değerlendirmek çok daha sağlıklı sonuçlar almaya olanak sağlar. Peki, bir yemek şirketinin sahip olması gereken olmazsa olmaz nitelikler nelerdir?
Yemek şirketleri seçerken dikkat etmeniz gereken o kadar çok detay var ki! Hepsini saymak yerine size en önemlilerini sıralıyoruz. Siz de bu özelliklere sahip yemek şirketleri arasından bir tanesini seçerek daha kaliteli ve lezzetli yemeklere kapı aralayabilirsiniz. İşte bütün detaylar!
İnsan yaşamının en büyük tehditlerle karşılaştığı bir çağda yemek şirketleri; hijyen ve sağlık koşullarına maksimum ölçülerde uymak zorundadır. Bu anlamda yemek servisi talep edeceğiniz işletmelerden hizmet almadan önce yemek hazırlanan yerleri incelemeye özen göstermelisiniz. Yemeklerin olabildiğince hijyenik ortamlarda hazırlanması adına belli başlı koşullara odaklanmalısınız.
Yemek pişiren ya da pişecek yemeğin hazırlığını yapan çalışanların maske, bone, eldiven ve önlük giymesi şarttır. Bunun yanı sıra yemek hazırlığı yapılan alanların temizliği ön koşullardan bir tanesidir. Yemek pişen tencere ve kazanlar da kesinlikle ilgili standartlara uymalıdır. Tüm bu detaylar ilgili kurumlarca denetleniyor olsa da sizin de bu denetimi yapmanız gereklidir.
Yemeklerin servis edilmesi sırasında dikkate alınan en önemli konulardan bir tanesi de yemeklerin servis edilmesi sırasındaki kalite ve standartlardır. Bu anlamda yemeklerin doğru kaplar ile servis edilmesi ve servis sırasında yemeklerin sıcaklığını koruyacak ekipmanların tercih edilmesi gerekir.
Yemek servisinde araca yerleştirilecek olan yemeklerin sallanmalara karşı da dökülmemesi adına gerekli önlemlerin alındığından emin olunmalıdır. Servis noktasında son ve en önemli detay da servis elemanlarının hijyen koşullarına uygun bir şekilde hareket etmeleridir. Eldiven, maske ve bone takmayan servis elamanlarının size kaliteli yemek servisi yapması çok muhtemel değildir.
Profesyonel yemek şirketleri genellikle aylık yemek menüleri oluşturarak işletmelerin bir ay boyunda 30 farklı yemek menüsü ile hizmet almasını sağlar. Kaliteli ve keyifli bir hizmet sunmak adına dikkate alınan bu konu sizler tarafından da önemsenmelidir. Çünkü yemek çeşitliliği personelinizin memnuniyeti noktasında da oldukça değerlidir.
Her hafta aynı yemekleri servis eden yemek şirketleri sadece personelinizin memnuniyetsizliğine yol açmaz aynı zamanda farklı besin ihtiyaçlarını karşılayamadığı için verim kayıplarını da tetikler. Bu nedenle de yemek çeşitliliğinin olmayışı size olumsuz olarak geri döner. Bu detayı önemseyerek kaliteden ödün vermeden hizmet almaya devam edebilirsiniz.
Yemek şirketleri varlıklarını sürdürebilmek amacı ile hizmet sağlayan oldukça değerli işletmelerdir. Bu anlamda da fiyatların genellikle karlılık düşünülerek belirlendiği söylenebilir. Eğer yemek şirketleri arasından tercihinizi yaparken fiyatları göz ardı ederseniz kaliteden ödün verme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Neden mi?
Uygun fiyat daima kaliteli anlamına gelmez. Yüksek fiyatlar da kaliteyi beraberinde getirmez. Bu nedenle yemek şirketleri ile alakalı müşteri yorumlarına ve memnuniyet değerlendirmelerine odaklanmak gerekir. Bu sayede kaliteli ve keyifli bir yemek serüveni sizleri bekliyor olur.
İşletmenize yemek servisi yapacak şirketi seçerken yukarıdaki detayları dikkate almadığınızda kötü bir hizmet alabilirsiniz. Para ödeyerek hiç kimse kötü hizmet almak istemez değil mi? O halde titiz olmaya özen göstermelisiniz.