Yemek şirketleri çeşitli müşteri portföyüne yemek hizmeti sunar. Bu hizmette verilecek yemekler belli şartlara bağlı olarak değişiklik gösterir. Menü içerikleri de uzman kişilerce belirlenir. Genellikle aylık olarak hazırlanan menüler farklı periyotları da kapsayabilir. Oluşturulan menüler ayrıca müşteri ile paylaşılır ve böylece hizmet alan kişiler o periyot boyunca ne yiyeceklerini öncesinde bilme imkanına sahip olur.
Yemek şirketlerince oluşturulan menüler yemek hizmetinin kalitesini belirlemede önemli bir alana sahiptir. Hizmetin büyük bir kısmını kapsayana menü planlı bir şekilde oluşturulmaz ve bazı hususlara bağlı olarak belirlenmezse hizmetin kalitesinde düşüş yaşanır. En nihayetinde yenilen yemeklerin uyumsuzluğundan tekrar etmesine kadar birçok olumsuzluklar baş gösterir. Bu da hizmet alan tarafın catering hizmetinden memnun kalmamasına ve olumsuz bir deneyim yaşamasına neden olur.
Menüde yer alacak yemeklerin mevsime uygunluğu, malzemelerin tedarik edileceği firma, yemekler arasındaki uyum, besleyicilik vb. gibi birçok parametre dikkate alınarak yemek şirketlerince planlanır. Bu planlama doğrultusunda da şefler tarafından yemekler hazırlanır ve müşteriyle buluşturulmak üzere sunumlaştırılır.
Menü içeriği kadar önemli olan bir başka husus ise yemeklerin hijyen kapsamında müşterinin talep ettiği noktaya herhangi bir sorun yaşanmadan ulaştırılmasıdır. Sıcaklık faktörü başta olmak üzere dökülme, yemeklerin karışması ve formunun bozulması gibi hem görsel hem de tat bakımından olumsuz deneyimlerin yaşanmamasına mahal verilmeyecek şekilde organize edilmelidir.
Yemek şirketleri menü içeriğini merak etmek yeni hizmet alacaklar için çok olağan bir durumdur. Hangi firma ile görüşüyor olursanız olun örnek menü içeriği talep etmeli ve ne tür bir menü ortaya çıkardıklarını incelemelisiniz. Hem deneyimlemeden fikir sahibi olmanıza hem de beklentilerinize uygun mu diye bakmanıza büyük yardımcı olur.
Yemek firmasına bağlı olarak menüler değişiklik gösterebileceği gibi hizmet alan müşteriye göre de menü içerikleri değişiklik gösterir. Ancak farklı işletmelere ve kişilere hizmet veren büyük çaplı yemek firmaları size en uygun menü içeriği örneğini kolay bir şekilde paylaşabilir.
Menü örneğini değerlendirirken de;
Yemek şirketleri menüsünün fiyatları menünün zenginliğine yani içeriğine bağlıdır. Ayrıca hizmet kalitesi ek talepler de fiyatların değişmesinde rol oynayan faktörlerdir. Bu nedenle sabit bir fiyat olmadığı gibi yemek şirketine göre de farklılıklar gösterir. Bu yüzden fiyat öncesinde menünün zenginliği incelenmeli, istediğin özelliklere sahip mi kontrol edilmeli daha sonrasında fiyat performans açısından değerlendirmeye alınmalıdır. Bu şekilde daha sağlıklı bir hizmet almış olursunuz.