Yemek şirketlerinin menüleri; uzmanlar tarafından titizlikle hazırlanır. Menü oluştururken hangi yemeklerin yer alacağı, uyumu gibi farklı faktörlere bakılır ve ona göre bir seçim yapılır. Gelişigüzel menü içeriği oluşturmak hata olacağı gibi yemekleri yiyen kişilerde de memnuniyetsizlik oluşturur. Yemek şirketleri de müşterisini memnun etmek istediğinden ve kaliteli hizmet sunmak istediğinden menü oluştururken dikkatli davranır, uzmanlarla çalışır.
Yemek şirketlerinin menüsünden neler olması gerektiği ve hangi tip yemeklerin olduğunu bilmeyebilirsiniz. Ancak olması gereken yemekleri bilmek aldığınız hizmetin doğru bir yemek hizmeti olduğunu anlama noktasında size yardımcı olur. Eğer bir yemek şirketinin hazırladığı menüde;
Ancak tam tersi bir durum söz konusu ise menü içeriğinde doğru olmayan bir yapının varlığı söz konusu olabilir. Ayrıca tek tip menüler oluşturulmamalı, müşterinin portföyüne ve taleplerine göre mutlaka özelleştirilmelidir.
Standart hizmet sunmak gerek yemek sektöründe gerekse diğer sektörlerde olmaması gereken bir durumdur. Farklılaşmak ve bu özgünlüğü en iyi şekilde sunmak ise yemek firmalarının birincil hedeflerinden olmalıdır. Ancak bu şekilde en iyisi olabilir ve müşteri kazanamı elde edebilir. Menü içeriği de bu durum için geçerli olup, menüde yer alan yemeklerin özgünleşmesi ve tek tip şekilde sunulmaması gerekir.
Yemek şirketlerinde olması gereken menü içeriği; çorba, ana yemek ve yanında makarna ya da pilav, salata, tatlı şeklindedir. Bir başka menüde de yine çorba, ana yemek, ara sıcak ve içecek ya da meyve olabilmektedir. Bu içerik düzeni yemeklerin lezzetinin birbirini tamamlamasına, kalori ve besin değerlerine göre değişiklik gösterir. Örnek vermek gerekirse kuru fasulye yemeğini pilav ile servis etmek yanında ayrana yer vermek gibi düşünebilirsiniz. Bu sistemin kurulması ve belli bir dönemi kapsaması için planlama yapılmalı ve organize edilmelidir. Çünkü menülere göre malzeme seçimi yapılacak olunup, tedarik edilmelidir. Eğer menü oluşturulmazsa o gün hangi yemeklerin yapılacağı bilinemez ve malzeme eksik olduğundan yapılacak yemek çeşitliliği azalır.
Menü içeriği, uzmanların bir araya gelerek müşteri portföyünü de göz önünde bulundurarak liste halinde belirlemesi ile oluşturulur. Genel olarak aylık düzende oluşturulan menü içeriği müşteri ile paylaştırılır. Böylece hizmet alan kişiler bir ay boyunca ne yiyeceğini öncesinde öğrenmiş olur. Buna ek olarak bazı değişiklikler de talep edebilir. Ancak en ideal senaryoda olması gereken catering firmasının önerdiği menü ile ilerlemektir.
Kısacası yemek şirketleri menüsü; sistemli ve programlı çalışarak, belli periyodu kapsayacak şekilde mevsime uygun meyve ve sebzelerin yer alacağı bir şekilde uzmanlar eşliğinde hazırlanır