Gıda güvenliği yiyeceklerde meydana gelebilecek fiziksel, biyolojik, kimyasal ya da herhangi bir zararın yok edilmesi için yapılan tüm önlemlerdir. Yemek hizmeti sunan tabldot yemek firmaları da malzemelerin muhafaza edilmesi, yemeklerin hazırlanması ve servis edilmesi sırasında geçen tüm süreçlerde insan sağlığı için gıda güvenliğine önem verir ve gerekli önlemleri alır.
Yemek firmalarından hizmet alan kişilerin yemeklerden kaynaklı herhangi bir sağlık problemi yaşamaması için tükettikleri gıdaların güvenliğinin sağlanması gerekir. Bunu için:
Yemek firmaları yemek hizmetindeki tüm süreçlerde gıda güvenliğine gereken hassasiyeti göstermediği takdirde pek çok rahatsızlıkların insanlarda görülmesine neden olur. Bu ürünleri tüketmek insanların enfeksiyon kapmasına, gıdadan zehirlenmelerine hatta ölümlerine sebebiyet verir. Aynı zamanda ekonomik olarak da insanları olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden yemek firmalarının gıda güvenliğini tüm aşamalarda sağlaması ve gereken önlemleri alması gerekir.
Toplu yemek hizmeti sununa catering şirketleri, müşterilerine belirlenmiş zamanda, dengeli ve uygun beslenmeyi sağlayabilecek şekilde hem sağlıklı hem de güvenilir yemekler sunması gerekir. Aynı zamanda müşterinin memnun kalmasını sağlaması gerekir.
Yiyecek ve içeceklerine tedarik aşamasından müşteriye ulaşmasına kadar geçen tüm süreçte hem hijyene hem de sanitasyona önem vermek atlanılmaması gereken bir husustur. Meydana gelebilecek en ufak bir aksaklık ya da dikkatsizlik insan hayatında ölümlerin yaşanmasına sebep olur. Bu durumların yaşanmaması için ise şirketlerin gerekli olan tüm önlemleri alması şarttır. Gıda güvenliğinin sağlanması ve devam edebilmesi için tüm alanların, personelin ve kullanılan malzemelerin hijyen standartlarını sağlaması gerekir.
Sonuç olarak yemek firmaları insan ve toplum sağlığının bozulmaması için bünyesinde biyolojik, kimyasal ve fiziksel herhangi bir tehlikenin meydana gelmesine izin vermeyerek çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmesi gerekir.