Türkiye’de catering sektörü gelişmekle birlikte her geçen gün daha çok talep edilen bir hale gelmiştir. Taleplerdeki artış; çalışan sayısının artması, çeşitli sebeplerden ötürü organizasyonların düzenlenmesi, işletme sayısının artması vb. birçok etmene bağlıdır. Bu etmenler catering firmalarına olan ihtiyacı artırmakta ve catering firmalarının müşterilerine en iyi hizmeti verebilmesi için sektörün yeniliklere uygun bir biçimde değişmesine neden olmaktadır.
Türkiye’de catering sektörünün durumu ivmeli bir şekilde artıştadır. Çağın mevcut gereksinimlerine uygun bir biçimde gelişme gösteren catering sektörü, pek çok kişinin ilk tercihleri arasında yer alır. Özellikle iş yerleri, kurumlar ve fabrikaların tercihi olan catering firmaları; hizmetleri ile birçok avantajı da beraberinde müşterileri ile buluşturmaktadır. Bu avantajlar da sıklıkla tercih edilen firmaların daha çok rağbet görmesine neden olmaktadır.
Türkiye’de yemek kültürü çok geniş olduğundan ve hemen herkes tarafından yemeğe oldukça fazla önem verildiğinden bu işi ustalıkla yapan firmaların önemi de bir o kadar fazla olmaktadır. İster dışarıda isterse ev ortamında yemek yiyen kişiler sofralarının özenle hazırlanmasını ve yemeklerin lezzetli olmasını ister. Tam bu noktada yemek firmaları kişilerin isteklerine cevap verir ve hizmetleri ile gerek lezzet bakımından gerekse sunum bakımından istenileni sunar.
Türkiye’de catering sektörü ivme kazanmakla birlikte kapsadığı ve hizmet verdiği alanları genişletmiştir. İlk başta otellerde verilen hizmet daha sonralarında birçok işletmeye ve çeşitli etkinlikleri düzenleyen kişilere verilmeye başlanmıştır. Bu da sektörün yayılmasını ve gelişmesini sağlamıştır. Catering firmaları da hem sektörde yerini sağlam bir şekilde almak hem de müşterilerine dönemin en iyi hizmetini sunmak için yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip etmeye başlamıştır. Böylece gerek menü içerikleri gerekse sunumlarla en güncel hizmet verilmiş olunur.
Catering sektörü geniş bir kitleye hitap ettiğinden hemen herkes tarafından kolaylıkla tercih edilen bir hizmet haline gelmiştir. Ayrıca ekonomik anlamda uygun fiyatlandırma politikaları ile avantaj sağlayan yemek şirketleri her bütçeye hitap edebilmektedir. Bu sayede de herkesin bütçesini sarsmayacağı şekilde hizmet alabilmesine olanak tanır.
Türkiye’de catering sektörü mevcut durumda gelişme gösterdiği gibi bu gelişme ve yönelimin ileriki dönemlerde de artış göstereceğine dair düşünceler bulunmaktadır. Özellikle teknolojinin gelişmesi ve özel günlerin kutlanmasındaki artış organizasyon ve etkinliklerin yapılmasına, katılımcıların beklenilenden daha fazla olmasına yol açmıştır. Bu durumda konusunda uzman yemek şirketine olan ihtiyacın çeşitli nedenlerden dolayı artmasına yol açmıştır. En nihayetinde de catering şirketleri geçmişten günümüze hızlı bir biçimde gelişme gösterdiği gibi ileriki zamanlarda da daha fazla gelişme göstereceği ve ihtiyaç duyulacağı yönünde görüşler bulunmaktadır.
Kısacası Türkiye’de catering sektöründe meydana gelen gelişmeler ve yenilikler ileriki zamanlarda da artış gösterecek, daha çok kişi tarafından tercih edilecek ve başarılı olan yemek firması ayakta kalacaktır.