Ülkemizde ve özellikle de İstanbul bölgesinde pek çok kurumu kuruluş, vakıf, hastahane, fabrika, şantiye bulunmaktadır. Durum böyle oluna sanayileşmede büyüme ve istihdam da bir o kadar artmaktadır. İstihdam ile birlikte en çok gelişen diğer bir sektör ise catering sektörüdür. Catering sektörünün gelişmesi ile birlikte rekabet de bir o kadar büyümüş hizmet kalitesinin artması beklenirken aslında bazı noktalarda düşüş yaşanmıştır. İyi bir firma kaliteli bir hizmet seçmek için her zaman ince elenmeli ve sık dokunmalıdır. Ancak hiç vakıf olmadığınız bir sektör için ya da nasıl inceleneceğiniz bilemediğiniz bir alan için seçim yapmak nasıl mümkün olabilir? Sizler için bu sebeple toplu yemek firması seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. Firmanız, kurumunuz ya da herhangi bir topluluk oluşturan bölgeler için toplu yemek firmasına ihtiyaç duyulur. Personelin çok olduğu noktalarda biri tarafından hazırlanacak yemekler tatminkar olmamakta ve oldukça maliyetli olmaktadır. Durum böyle olunca da firmalar catering firmalarından destek almaya yönelmiştir. Bir catering firmasında olması gereken belli başlı konular vardır. İşin içeriği yiyecek olduğu için bu koşullar her durumda en üst düzeyde sağlanmalı ve aksi düşünülmemelidir dahi. Bu konuları ele alacak olursak;