Tabldot yemek işletmelerin en önemli seçeneklerinden bir tanesi olurken son dönemlerde yaşanan COVID-19 salgını nedeni ile işletmelerin daha hassas davrandığı görülür. COVID-19’a karşı tabldot yemek tercihi doğru bir seçenek mi? Yemekten hastalık bulaşır mı? Yemek hazırlık süreçlerinde gerekli önlemler alınıyor mu? gibi pek çok soru işaretin yemek firmalarından hizmet alan işletmelerin yönelttiği sorulardır.
Siz de hem kendiniz hem de personeliniz için endişeleniyor ve COVID-19’a karşı etkin önlem almak istiyorsanız bu konuda dikkatli davranmayı tercih edebilirsiniz. Tabldot yemek hazırlık sürecinde titizliği ve hijyeni elden bırakmayan firmalardan biri ile iş birliği yaparak sağlıklı yarınlara kapı aralamanın ayrıcalıklarını yaşayabileceksiniz. Peki, bu seçimi yaparken nelere odaklanmanız gerekir?
Yemek firmaları, normal koşullarda dahi hijyen standartlarını en yüksek seviyelerde tutan kuruluşlardır. Zira bir mikrop ya da bakterinin yemeğe karışması binlerce insanın hastalanmasına neden olabilmektedir. Bu riski ortadan kaldırmak ve insan sağlığını ön planda tutmak açısından tabldot yemek hazırlığında aşağıdaki detayların önemsendiğinden emin olmalısınız.
Normal zamanlarda dahi yemek hazırlığında maske, eldiven ve bone gibi seçenekleri tercih etmesi gereken yemek şirketlerinin COVID-19 sürecinde çok daha hassas davrandığından söz etmek gerekir. Bu anlamda yemek hazırlığında rol alan her çalışanın çift maske kullanması ve kesinlikle maskesini çıkarmaması sağlanır.
Yemeklere bulaşabilecek virüsün önüne geçilebilmesi adına tabldot yemek hazırlık aşamalarında çıplak elle işlem gerçekleştirilmesine müsaade edilmez. Böylelikle virüs riski en aza indirilir. İşletmeler için oldukça değerli bir konu olan hijyen tüm bu önlemlerle sağlanırken yemeklerin servis edilmesi sırasında da gerekli tedbirler alınır.
Yemek hazırlığı ve dağıtımı süreçlerinde görev üstlenen personelin tabldot yemek hazırlığı için işe başlamadan önce ateşinin ölçülmesi ve bütün kıyafetlerinin dezenfekte edilmesi amaçlanır. Özellikle dezenfeksiyon işlemleri öncesinde bütün tedbirler alınırken ateşi olan ya da hasta olduğunu düşünen personelin yemek hazırlığı gerçekleştirilen alana alınmaması sağlanır. Böylelikle tedbirlerin maksimum seviyeye çıkması sağlanır.
Aşçı ve mutfak görevlilerinin düzenli aralıklarla COVID-19 testine tabi tutulması yemek şirketlerinin en büyük sorumluluklarından bir tanesi kabul edilir. Zira yemeğin ulaşacağı kitleler oldukça büyük olduğundan tabldot yemek konusunda hassas davranılması oldukça mühimdir.
COVID-19 virüsü sadece bireylerden geçebilecek bir tehlike değildir. Zaman zaman besinlerin dahi yemeklere geçecek virüsün ortaya çıkışında rol oynadığı düşünülür. Bu durumda yemek şirketlerinin tabldot menüler hazırlanırken besinleri iyice yıkaması ve dezenfekte etmesi gerekir. Dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi aşamasında dikkate alınan en değerli konular besinlerin doğru şekilde temizlenmesidir.
Besinler insanların ağzı ile doğrudan temas ettiğinden sağlığı riske atacak ilaç ve diğer temizleyicilerle temizlenmemelidir. Bu uygulama gerçekleştiriliyorsa dahi durulama aşamalarının çok titiz bir şekilde yapılması gerekir.
Tabldot yemek servisi yapan işletmelerin karşı karşıya kaldıkları en ciddi sorulardan bir tanesi de yemekten virüs bulaşıp bulaşmayacağıdır. Dünyada yemekten virüs bulaştığı ile henüz karşı karşıya kalınmamış olsa da toplum sağlığını korumak adına gerekli tedbirlerin alınması gerekir.
Siz de bir yemek şirketi seçimi yaparken tüm önlemleri alan ve sağlığınızı önemseyen bir yemek firması ile iş birliği yaptığınızdan emin olmalısınız. Aksi takdirde karşı karşıya kalacağınız sonuç sizi hiç de memnun etmeyebilir. Fiyattan avantaj yakalayayım derken sağlığınızı riske atmak mantıklı olmaz değil mi?