Yemek firmaları; yemek hizmeti sunarken müşterilerinin günlük kalori değerlerini ve dengeli beslenmesini de göz önünde bulundurur. Bu nedenle de menülerinde sıklıkla salata çeşitlerine yer verir. Bu çeşitleri de belli bir alanda yani salata bar denilen kısımda muhafaza eder ve müşterilerinin taleplerine göre ikram eder.
Gün içerisinde pek çoğumuz iş yorgunluğu ve zaman bulamama sorunları ile karşı karşıyayız. Bu nedenle ya öğün atlayarak yemek yiyor ya da hazır gıdalara başvuruyoruz. Uzun vadede de bu şekilde beslenme sistemi birçok rahatsızlığı beraberinde getirdiğinden insanlar farklı alternatif arayışına geçmektedir. Bu alternatiflerden biri de catering hizmeti almaktır. Sizin yerinize ne yiyeceğinizi belirleyen ve gerekli tüm malzemeleri temin edip hazırlayan bir sistemle çalışan catering firmaları, menülerinde yer verdikleri salata çeşitleri ile de bitkisel ve daha hafif öğün geçirmenize olanak sağlar.
Salata çeşitleri diğer yemeklere nispeten daha kolay yapılsa bile doyurucu ve besleyici salatalar farklı malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu da birçok malzemenin alınması, temizlenmesi ve lezzetli olacak şekilde bir araya getirilmesi ile mümkün olmaktadır. Yemek yapmaktan zevk almayan ya da yemek yapmayı bir noktada bilmeyen kişilerin de tercih edebileceği tabldot hizmeti ile farklı lezzetler gün içerisinde tüketebilir, hazır yemeklerden uzak durarak daha dengeli bir şekilde beslenmeye başlayabilirsiniz.
Catering şirketleri yemek hizmeti kapsamında menülerinde salata ve çeşitlerine de sıklıkla yer verir. Özellikle mevsim ürünlerini dikkate alarak hem salata çeşitlerini zenginleştirir hem de diğer yemeklerini belirler. En önemli nokta da mevsime uygun seçimin yapılmasıdır. Yani yazın domates ağırlıklı bir salata yapılabileceği gibi kışın nohut vb. bakliyatlarla yapılan salata çeşitlerine yer verilebilir. Bütün bu sistem aslında işin uzmanları yani gıda mühendisleri ve diyetisyenler eşliğinde belirlenir. Ayrıca mevsimsel seçime ek olarak hazırlanan diğer yemeklerin uyumuna göre de bir seçim yapılır. Böylece menüde bir bütünlük sağlanır.
Salata bar menüsünde sadece salataları düşünmek çok doğru bir yaklaşım olmayabilir. Bu alanda mezelere de sıklıkla yer verilir. Yani çoban salatası, marul salatası, nohut salatası olabileceği gibi patates salatası, yoğurtlu brokoli salatası vb. de yer alabilir. Düşünülenden daha zengin bir içeriğe sahip bu salata bar alanı günlük olarak farklı lezzetlerle zenginleştirilebilir. Yapılması gereken ise sadece planlı bir menü içeriği oluşturmak ve bu plana bağlı olarak hazırlıkları yapmaktır.
Yemek hizmeti kapsamında salata çeşitleri tüketmek ve farklı lezzetler denemek için Avrasya Kurumsal ile anlaşabilir, yemek şirketinin deneyimlerinden yararlanabilirsiniz. Özenle hazırlanan menüler sayesinde salata ve diğer yemek çeşitlerini uygun fiyata temin edebilir, yemek ihtiyacınıza pratik bir çözüm bulabilirsini