Personel yemek hizmetleri
catering şirketleri tarafından küçük ya da büyük işletmelere sunulan hizmettir.
Ölçekleri ne olursa olsun şirketler çalışanlarına insanın en temel ihtiyacı
olan yemek hizmetini vermesi ile yasal olarak yükümlüdür. Bu nedenle işletmeler
çalışanlarının günlük yemek ihtiyacını gidermek için catering şirketleri ile
anlaşır. Bu sayede de işletmeler yasal olarak yükümlülüklerini yerine getirmiş
olur.
Personel yemek hizmetleri pek
çok sebep ile tercih edilir. Bu sebeplerden en önemlisi de hizmet alan
işletmelere ekonomik olarak avantaj sağlamasıdır. Özellikle büyük
işletmelerde çalışan sayısı fazla olduğundan bu tür işletmelerin catering
firmasından personel yemek hizmeti alması daha avantajlı olur.
Catering firmaları sayıca
fazla olan kişilere yemek hizmeti sunma konusunda yetkin olduğundan büyük
ölçekli firmalara sorunsuz bir şekilde yemek hizmeti sunar. Bu sayede de
işletmeler günlük olacak şekilde ve sorunsuz bir şekilde yemek hizmetini temin
ederler. Ayrıca hastane gibi akşam çalışmalarında olduğu kurumlarda müşterinin
talep etmesi doğrultusunda yemek hizmetleri verilir. Bu sayede işletme
sahipleri çalışma boyunca belirlenen saatlerde yemek hizmetine ulaşır. Bu
şekilde de gün boyu yemek hazırlığı ve servis edilmesi ile bizzat uğraşmadan
hizmeti kolay bir şekilde temin eder.
Personel yemek hizmetleri
çalışanın verimli çalışması ve yeterince beslenmeme kaynaklı hastalıkların baş
göstermemesi için önemlidir. Bu nedenle catering şirketi yemeklerini sağlıklı,
kalori ve besin değerlerine önem vererek ve uzman kişilerin çalışması ile
oluşturur. Aynı zamanda insan vücudu için gerekli maddeleri karşılamasının
yanında lezzetli olmasına ve hizmeti alan herkesin damak tadına uymasına özen
gösterir. Bu sayede işletmeler hem ekonomik faydaları hem çalışanlarının
bedensel sağlığı için kaliteli bir şekilde yemek hizmetini almasını, bu
doğrultuda da en iyi personel yemek hizmetini veren catering firması ile
anlaşmasını sağlar.
Personel yemek hizmetleri
kapsamında catering şirketleri tarafından taşımalı yemek hizmeti ya da yerinde
yemek hizmeti verilebilmektedir. Bu çeşitli hizmetlerde hizmet alacak
işletmenin mevcut durumu ile alakalı olup, gerekli alan ve mutfak bulunması
dahilinde yerinde yemek hizmeti verilir. İşletmelerin yeterli alanı bulunmaması
durumunda ise catering firmaları tarafından taşımalı yemek hizmeti verilir.
Catering şirketleri
tarafından verilen personel yemek hizmeti kapsamında menü planı oluşturulur ve
genellikle aylık olmak üzere bir yemek menüsü ortaya konulur. Daha sonrasında
ise catering şirketlerinde çalışan işinde profesyonel aşçılar menülerin
doğrultusunda yemekleri hazırlar ve işletmelerde çalışan personellere sunar.
Sonuç olarak catering sektöründe yer alan çoğu
şirketler büyük küçük fark etmeksizin işletmelere personel yemek hizmeti
sunmaktadır. Bu hizmetleri ile yemek şirketleri işletmelerin yemek hizmetini daha
ucuza elde etmelerine ve personellerinin daha sağlıklı beslenmesine imkân
verir.