Menü planlaması maliyeti kendi içinde birden fazla değişkene bağlıdır. Bu değişkenler ile birlikte yemek şirketi fiyatları da artış göstermektedir. Özellikle menü içeriklerinin zengin olması maliyetin artmasına ve doğrudan fiyatların artış göstermesine yol açar. Güvenilir ve uygun fiyatlı yemek hizmeti almak için Avrasya Kurumsal catering firması ile anlaşma sağlayabilir, lezzetli yemekleri tüketme fırsatına da sahip olabilirsiniz.
Menü planlaması maliyetini etkileyen faktörler; günlük yemek hizmetinde yer alan et ve tavuk miktarı, özel yiyecek istekleri, kullanılan malzemelerin kalitesi ve müşteri portföyüne göre özel hazırlanan ekstra menü içeriği şeklinde sıralanabilir. Her bir unsur yemek şirketi maliyetinin artmasında rol alır. Bu nedenle yemek şirketi seçerken menü içeriklerini analiz etmeli, beklentilerinizi karşılıyor mu diye değerlendirme yapmanız gerekir.
Menü planlaması catering hizmetinde önemli bir göreve sahiptir. Bu nedenle uzmanlar eşliğinde menü planlaması yapılmalı ve hizmet verilmeye başlanmadan önce müşterinin portföyü mutlaka incelenmelidir. Aksi halde yemek şirketleri müşterisine kaliteli yemek hizmeti veremez. Bunun yanı sıra menü planlama çalışma süreci ayrıntılı bir şekilde ele alınmalıdır. Gerek gıda mühendisleri gerekse diyetisyenlerin şeflerle entegreli çalışmasıyla aylık plan oluşturulmalıdır. Ortaya çıkan menü de hizmet alacak kişilere sunularak onaylanmalıdır. Böylece hizmet öncesinde tüm çalışmalar netlik kazanır ve süreç bitimiyle müşteri aldığı tabldot hizmetinden memnun kalır.
Menü planlaması maliyeti yemek hizmeti verecek yemek firmaları için önem arz etmektedir. Menü planlama ana hizmetlerden biri olduğundan net bir şekilde hesaplanması verilecek teklifi doğrudan etkileyecektir. Her bir kalemin detaylandırılması ve maliyetinin belirlenmesi doğru fiyatlandırma politikası için gereklidir. Bu nedenle yemek firmaları diğer giderlere ek menü planlama maliyetini özenli bir şekilde belirler ve müşteriye teklif verir.
Menü maliyetine ek olarak yemek firmasının diğer gider kalemleri netleştirilerek yemek hizmeti fiyatı da belirlenir. Hizmet alacak kişilerin de piyasa durumunu göz önünde bulundurarak verilen fiyatı değerlendirmesi ve değerlendirme sonucuna göre hizmet almaya karar vermesi gerekir. Çok ucuza verilen teklifleri ve güvenilir olmayan yemek hizmetini tercih etmemesi iyi hizmet alabilmesi için şarttır.
Menü planlaması maliyetinde menü içeriğinin kapsamı doğrudan etkilidir. Kaç çeşit yemeğin yapılacağı, yemeklerin içerisinde kullanılan malzemenin kalitesi ve miktarı maliyetin artmasında ya da azalmasında etkili unsurlardandır. Bu nedenle yemek firmasının sunacağı yemeklerin detayları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Tatlı ve salata çeşitlerinin birlikte servis edilip edilmeyeceği, haftalık yemek listesinde et miktarının ne kadar olacağı vb. gibi etmenleri öncesinde konuşmalı ve taleplerinize uygun ise yemek şirketi ile anlaşmalısınız.
Kısacası yemek hizmetinin bir süreci olan menü planlamasının kendi içinde belli faktörlere bağlı olarak maliyetinin olduğunu ve bu maliyete göre de hizmetin fiyatının değiştiğini bilmek gerekir.