Ramazan ayı ülkemiz için manevi anlamda büyük bir öneme sahiptir. Ramazan ayı boyunca birçok kişi sahur ya da iftarlarda misafirleri için pek çok çeşitte ve lezzette yemekler hazırlar ve sunar. Yemek şirketleri ise ramazan ayında normal günlere oranla daha az çalışma sergilese bile toplu yemek hizmetlerine durmaksızın devam eder. Özellikle ramazan ayının amacına uygun bir şekilde iftarda ya da sahurda yemeklerini paylaşmak isteyen birlik ve beraberlik içerisinde orucunu açmak isteyen insanlar büyük organizasyonlar düzenler. Bu organizasyonlarda ise yemek hazırlıkları ve sunumu için toplu yemek hizmeti sunan yemek firmaları tercih edilir.
Yemek şirketlerinin ramazan ayında tercih edilmesinin en büyük sebebi kısa zamanda çok sayıda kişiye hem lezzetli hem de kaliteli yemek hizmeti sunulmasıdır. Bu yüzden sayıca fazla kişiye iftar ya da sahur için ikramlıklar ve yemekler sunmak isteyen kişilerin ilk tercihi yemek şirketleri olur.
Yemek şirketleri ramazan ayında menülerini insanların gün boyu tok kalmasını sağlayacak ve gün içerisinde susamalarını bir nebze azaltacak içecekler ve yiyecekleri dikkate alarak oluşturur. Bu sayede yemek şirketi tarafından hazırlanan yemekler tüketildiğinde kişilerin gününü daha rahat atlatmasını sağlar. Ayrıca menüler uzman kişilerin gözetiminde hazırlandığından yemekler uzun süre aç kalan kişiler için herhangi bir soruna ve sağlık problemlerinin yaşanmasına neden olmaz.
Yemek şirketlerinde ramazan ayı boyunca sunulan yemekler diğer aylara göre belli başlı farklılıklar içerir. Bu farklılıklar: menülerde tercih edilen yemeklerin ve içeceklerin tok tutma ve lifli içeriklere sahip olması, ramazan ayına özgü tatların menülerde yer alması, baharatlı yemeklerin yerine daha hafif ve uzun süre aç kalan kişinin midesini yormayacak şekilde yemeklerin tercih edilmesi olarak sıralanır. Bu hususlar göz önünde bulundurularak yemek şirketi ile uzman kişiler birlikte menü planlaması yapar.
Yemek şirketi tarafından hazırlanan yemekler ramazan ayında ekstra bir özenle insanlara daha hızlı bir şekilde servis edilir. Ayrıca yemek şirketleri müşterilerine sağlıklı ve lezzetli yemekleri ile ikramlıklarını tam zamanında sunar.
Yemek şirketlerinden ramazan ayında hizmet almanın avantajları doğru beslenme biçiminin sürdürülmesi, toplu yemeklerin kısa sürede lezzetli bir şekilde hazırlanması, yemeklerin pek çok kişi için hazırlanması ve sunulması sırasında hijyen şartlarına uygun davranılması ile hijyenik yemeklerin tüketilmesine imkan verilmesi, başlangıçtan tatlıya kadar çeşitli seçeneklerde yemeklerin hazırlanması ve sunulması, yemeklerin uzman kişiler tarafından belirlenmesi ile insan sağlığına zarar verme durumunun azalması olarak sıralanır.
Sonuç olarak ramazan ayında verilen toplu yemek hizmetleri ile tabldot yemek firmaları hizmet alan kişilerin ramazana uygun lezzetler tüketmesini ve çeşitli seçeneklerde yemekler tercih etmesini sağlar.