Gastronomi tanım olarak yemek bilimi, iyi yemek sanatı ve yemekten anlama şeklinde açıklanır. Catering hizmeti de hizmet almak isteyen kişilere yemek hizmeti sunma anlamına gelir. Bu kavramlar temelinde yemek ile ilgili olsa da anlam olarak birbirlerinden ayrılırlar. Bu noktada önemli olan catering hizmeti almaya karar vermiş kişilerin gastronomi bilgisi ışığında simler yapmasıdır.
Gastronomi catering hizmeti aslında catering hizmeti sunacak firmaların yemekten anlaması, yemek sanatının inceliklerini bilmesi ve müşterilerine en iyi hizmeti sunması olarak nitelendirebiliriz. Catering hizmeti sunacak bir yemek firması eğer ki gastronomi bilgisinden uzak ve hizmetlerini de gastronomi dünyasından uzakta sunuyor ise iyi bir hizmet sunması oldukça zordur. Bu nedenle firmaların yaptıkları işin sanatını öğrenmesi ve anlaması çok önemlidir.
Gastronomi ile catering hizmetinin bağlantısı hizmetin sunulmadan önce yani hazırlık aşamasında ortaya çıkar. Yemeklerin hazırlanması sırasında gastronomi bilgisinden yararlanmak, teknikleri etkin bir şekilde kullanmak hem hız kazandırır hem de doğru bir şekilde çalışma imkânı sunar. Bu sebeple yemek firmasının mutlaka gastronomiye yakın olması ve bildiklerini uygulaması gerekir.
Gastronomi catering hizmeti, hizmet sunacak yemek firmasının gastronomi bilgisi ışığında yemeklerini hazırlaması ve müşteri ile buluşturması demektir. Bu noktada Avrasya Kurumsal catering firması yemek sanatı ve yemek bilimi hakkına sahip olduğu bilgiler ile müşterilerine en iyi tabldot hizmetini sunar. Bunun yanı sıra sektörel deneyimleri ile de müşterilerinin ne tür bir hizmet istediğini bilir ve en iyisi olacak şekilde müşteri ile buluşturur.
Gastronomi catering hizmeti her catering firması tarafından sunulmaz. Bunun en önemli nedeni pratik bilgilerin yanı sıra teknik bilgilerin çoğu firma tarafından bilinmemesidir. Bu yüzden catering firmaları ile anlaşma sağlayacak kişilerin mutlaka teknik bilgiye sahip firmalardan hizmet alması ve tercihlerini bu yönde yapması gerekir. Bu şekilde yapılan bir tercih müşterinin doğru hizmeti almasını sağlar.
Gastronomi catering hizmeti aslında catering hizmeti sunacak firmanın yemek sanatını bilmesi ve yemekten anlaması şeklinde nitelendirilebilir. Catering firması yeterince teknik bilgiyi özümseyip hizmetlerine harmanlayabiliyor ise o denli iyi bir hizmet sunabiliyor demektir. Bu da catering firması için gastronominin ne denli önemli olduğunu ortaya koyar.
Catering hizmeti pek çok firma tarafından sunulsa da her firma yüksek kaliteli hizmet veremez. Bu nedenle yüksek kaliteli yemek hizmetini alabilmek ve seçim yapabilmek müşteriler için zor bir durumdur. Bu durumu bir nebze kolaylaştırmak da hizmet alacak kişilerin gastronomi konusunda bilgi sahibi olması ve anlaşma gerçekleştireceği yemek firmasının gastronomi ile yakından ilgili olması ile mümkündür.
Kısacası yüksek kaliteli hizmet sunan yemek şirketi ile anlaşmadan önce yemek sanatları, yemek bilimi ve yemekten anlama düzeylerini değerlendirmek gerekir.