Catering menüleri yemek hizmetinin en önemli işlerinin bir parçasıdır. Menü içeriği ya da planlaması uzmanlar tarafından yapılmadığı takdirde hizmet alan kişiler sonucunda memnun kalmaz ve en nihayetinde yemek şirketi kaliteli bir hizmet sunmamış olur. Bu nedenle yemek firmaları menü içeriği konusunda titiz bir çalışma gerçekleştirmelidir.
Catering hizmeti veren yemek şirketleri menü oluştururken bazı unsurlara dikkat etmelidir. Bu unsurlar;
Yukarıda listelenen her bir madde menü hazırlarken yemek firmaları tarafından göz önünde bulundurulması gereken temel şartlardır. Bu şartlar kesinlikle yer almalı ve daha da ötesinde kalori ve besin değerleri bakımından da analiz gerçekleştirilmelidir.
Menü hizmeti yemek şirketleri için önemli bir çalışma olduğundan menüler oluşturulurken diyetisyen ve şefler mutlaka süreçte yer alır. Ayrıca gıda mühendisleri de yemek üretimi ve müşteriye ulaştırılana kadar geçen süreçte tüm süreçteki kaliteden sorumludur. Yemek firmaları arasından sıyrılmak ve en iyi tabldot hizmeti sunmak için tüm bu koşulların sağlanması, sürdürülmesi ve kontrolü elzem bir detaydır. Aksi bir şekilde aksiyon alındığında ise yemek hizmeti sunan şirketler müşterisini memnun etmekte bir hayli zorluk çeker.
Catering şirketleri menü hazırlarken başlangıçtan ara sıcağa ana yemekten tatlıya kadar pek çok çeşiti kullanmaya özen gösterir. Yemekleri belirlerken de mevsimine göre seçim yapmaya özen gösterir. Örnek vermek gerekirse yazın patlıcan türü yemekler daha çok tercih edilirken kışın özellikle bakliyat yemekleri yapılır. Böylece hizmet alan kişiler döneme göre yetişen yemeklerden tüketme imkanına sahip olur. Ayrıca daha sağlıklı beslenebilirler.
Menüde yer alması gerekenler mevsimin sebzelerine göre belirlendiği gibi aynı zamanda müşterinin portföyüne göre de belirlenir. Yani ağır iş kolunda çalışanlar için daha protein ve doyurucu yemekler hazırlanırken etkinlik için oluşturulan menülerde aperatif ve tatlı odaklı bir içerik oluşturulur.
Yemek hizmeti alan hemen herkesin baktığı ve değerlendirme yaparken öncelik verdiği konu yemeklerin lezzetidir. Ancak menüde yer alan yemekler alakasız bir biçimde listeleniyor ve lezzetli olmasının ötesinde sık tekrar ediyorsa hizmet alan kişiler bir noktadan sonra memnun kalmamaya başlar. Bu bakımdan catering şirketleri menü içeriğini belli bir sınırlar çerçevesinde ve plana göre oluşturur. Gelişigüzel hazırlanmayan, uzmanlar tarafından oluşturulan menülerle yemeklerin lezzeti birleştiğinde ortaya çok iyi sonuçlar çıkar. Bu da iyi tabldot hizmetinin vazgeçilmez unsurlarını oluşturur.
Kısacası yemek firması hizmet vermeye başlamadan önce muhakkak müşterisini iyi analiz etmeli ve müşterisinin isteklerini de göz önüne alarak menü içeriği oluşturmalıdır. Böylece beklentileri karşılayabili