Catering hizmeti hayatımıza ilk olarak 1980’li yıllarda girdi. Ayrıca catering firması hizmetlerini ilk olarak otellerde ve organizasyonlarda vermeye başladı. Günümüze bakıldığında ise bu durum değişiklik gösterdi. Catering hizmeti daha da yaygınlaştı ve catering firmaları hem geniş kitlelere hem de çeşitli yerlere hizmet vermeye başladı. Şimdilerde ise otel ve organizasyonlara ek olarak küçük - büyük ölçekli firmalara, kurum ve kuruluşlara hizmet vermektedir. Tüm bu hizmetleri ile birçok kişinin hayatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle Avrasya Kurumsal catering firması hizmetlerini geniş kitlelere ulaştırarak pek çok kişinin yemek hizmetinden faydalanmasına imkan tanır.
Catering hizmetinin hayatımıza girmesinin birçok olumlu etkisi olmuştur. Özellikle hizmetini sunduğu kitleyi genişletmesi ve sektörde yeniliklere ayak uydurması ile catering firmaları dışarıda yemek durumunda olan çok fazla sayıdaki kişilere avantaj sağlar. Bu avantajlar: organizasyona ev sahipliği yapan kişilerin misafilerini iyi bir şekilde ağırlamak istemesi ve bunun için işinde yetkin kişilerce anlaşmasının gerekmesi, yeterince vakti olmayan ve en iyi yemekleri tüketmek isteyen kişilerin yemek hzimetini dışarıdan almak istemesi halinde, mali açıdan kazanç elde etmek istemesi ve ek işler için eleman almayı istememesi durumunda kurumlara, firmalara, organizasyon düzenleyen kişilere ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan kişilere özellikle mali açıdan avantaj sağlar. Ayrıca zaman açısından sağladığı avantajlar ile pek çok kişinin ilk tercihi catering şirketleri olur.
Catering hizmetinin hayatımıza girmesi ve gelişim süreci hızlı bir şekilde gerçekleşmiştir. Özellikle insan sayısındaki artış, sanayileşme ve dışarıda yemek yeme alışkanlığının artması ile catering şirketlerine olan ihtiyaçta bir o kadar artmıştır. Ayrıca sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmek isteyen kişilerin dışarıda yemek yemesi gerektiğinde catering firmasının hizmetlerine olan ihtiyacın ne denli büyük olduğu gözler önüne serilmiş olunur. Tüm bu ihtiyaçlar catering firmasının gelişimine hız kazandırmıştır.
Catering hizmetinin gelişimi her geçen gün artmakta ve insan ihtiyacına göre değişikliklere uğramaktadır. Özellikle sağlıklı beslenmeye verilen önem ve dışarıda yemek yiyen kişi sayısının artması ile catering firmaları hizmetlerini geliştirmekte ve müşteri memnuniyetini de orantılı olarak artırmaktadır.
Catering hizmetinin gelişmesi ile hem yemek şirketi sayısında hem de hizmetten faydalanan kişi sayısında artış olmuştur. Bu artış sebebi ile de kişilerin catering seçimine dikkat etmesi daha da mühim hale gelmiştir. Özellikle kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetinin tam anlamı ile sağlanması için seçimlerde dikkat etmek ve gereken özeni göstermek gerekir.
Sonuç olarak catering hizmeti sunan yemek şirketleri geçmişten günümüze pek çok değişikliğe uğramış olup, hayatımıza girdiğinden beri gerek maliyet gerekse zaman açısından ve birçok konuda avantaj sağlamıştır.