Catering hizmet alanları çok geniş kapsamlıdır. Kapsamı genişledikçe de daha çok kişiye ulaşabilmekte ve hizmetleri ile herkese dokunabilmektedir. Bu nedenle hangi bölgede olursa olsun catering firmaları hizmetlerini çeşitlendirmeye ve hizmet alanlarını artırmaya özen gösterir.
Catering firmaları çeşitli alanlarda ve çeşitli kişilere hizmet sunar. Başta standart tabldot hizmetini işyerleri olmak üzere, hastanelere ve fabrikalara sunar. Buna ek olarak hastane ve şantiye gibi gece çalışmalarının olduğu iş kollarına da atıştırmalık yemekler hazırlayarak sunar. Ayrıca etkinliklerde, özel davetlerde ve özel günlerde hizmet almak isteyenlere hitap edebilmek için ikramlıklar hazırlayarak müşterilerine sunar.
Catering hizmet alanları belli olsa da firmanın kalitesi ve deneyimine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle catering firmalarının hangi alanlarda başarılı olduğuna bakmak ve hizmet alanlarını değerlendirmek oldukça önemlidir. Her catering firması aynı hizmeti vermediği gibi aynı kalitede de hizmet sunamamaktadır. Bu yüzden firma özelinde değerlendirme yapmak gerekir.
Catering firmaları tarafından sunulan catering hizmetinin kapsadığı alanlar ne kadar bilinir ise hizmet alacak kişi ya da kişiler o kadar bilinçli bir tercih yapmış olacaktır. Bilinçli bir tercih de müşterinin zaman ve ekonomik olarak kazanç sağlamasına, iyi bir deneyim yaşamasına ve aldığı hizmetten memnun kalmasına neden olur. Her tüketici de bu unsurlara sahip olmak istediği için mutlaka tercih edeceği firmanın hizmet alanlarını bilmelidir.
Catering firmalarının işleyişini bilmek kadar önemli olan bir diğer unsur da elbette ki firmanın sunacağı hizmetin alanlarıdır. Hangi alanları kapsadığı, ne tür hizmetler sunduğu, kimlere sunabildiği oldukça önemlidir. Bu soruların cevaplarına göre verilen kararlar en iyi sonuçları doğuracaktır. Bu nedenle seçim öncesinde değerlendirmeye almak ve seçim sırasında göz önünde bulundurmak önemlidir.
Catering hizmeti almaya karar vermiş kişiler catering firmaları arasından bir tercih yapacak ise belirlediği firmaların hizmet alanlarını kontrol etmesi gerekir. Hizmet alanları ile müşterinin beklentisi uyuşuyor ise anlaşma gerçekleşebilir ve sorunsuz bir etkinlik düzenlenmiş olur. Ancak tam tersi durumun yaşanması halinde - müşterinin talepleri uygun değil ise catering şirketi ile olan anlaşmasını bozması ya da anlaşma yapmaması gerekir.
Catering hizmeti alınacak ise seçimlerde yol gösterici nitelik taşıyan catering hizmet alanları hakkında bilgi edinmek gerekir. Ayrıca değerlendirmeye almak ve diğer rakip firmaları kıyaslamak gerekir. Gün sonunda da önem sırasına göre avantajlar ve talepler listelenmeli ve nelerin yapılıp yapılamayacağına göre seçim gerçekleşmelidir.
Sonuç olarak yemek hizmeti her ne kadar geniş kapsamlı olsa da her firma kapasitesine ve eleman sayısına bağlı olarak kapsamını değiştirmektedir. Bu kapsamın büyümesi ve gereksinimlere ihtiyaç duyulması da müşterilerinin çoğalmasına neden olmaktadır.