Catering sektörü 1980’li yıllara dayanan ve günümüzde de aktif olarak faaliyet gösteren sektördür. Ülkemizde ise catering sektörü başlangıçta otel gibi mekanlarda uyganlanmıştır. Daha sonraları ise otellerin yanı sıra sektörün gelişmesi ile birlikte çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalarda görülmüştür. Catering sektöründe öncü olan firmaların çoğalması ile birlikte sektör daha da bilindik hale gelmiştir.
Catering’in kullanıldığı organizasyon alanları günümüze dek gelişmiştir. Bu gelişim ile birlikte de catering yemek sektöründe önemli bir yere sahip olmuştur. Firmalar ya da insanlar catering sektörü ile tanıştıktan sonra çeşitli organizasyonları için tercihi catering firmaları olmuştur. Catering sektörünün gelişimi ile birlikte davet ya da kutlama organizasyonları için tercih edilmiştir. Bu sayede de sırandalaşmış organizasyonlara farklılık katılmıştır. Aynı zamanda catering firması tarafından hazırlanan lezzetli yemekler ve hijyenik çalışmalar ile müşterilerine eşsiz bir hizmet sunar.
Catering, hizmeti bünyesinde sadece bir kullanım alanına sahip değildir. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda, okullarda, yurtlarda ve açılış gibi pek çok çeşitliliğe sahip organizasyonlarda olmak üzere birçok kullanım alanlarına sahiptir. Bu hizmetlerinde ise müşteri beklentisi, kalite ve sağlık olmak üzere birçok unsuru benimser.
Catering’in kullanıldığı organizasyon alanları; kahvaltı ya da brunch gibi etkinlikler, misafir ağırlayan kişiler için beş çayı ikramlıkları, mevlüt gibi organizasyonlar için hazırlanan yemekler, fabrikaların günlük yemek ihtiyacını karşılamak için hazırlanan yemekler, açılış ve kokteyller için ikramlıklar olarak sıralanır.
Catering’in organizasyon alanlarına sunduğu hizmetler sadece toplu yemek hizmeti ile sınırlı değildir. Toplu yemek hizmetinin dışında ikramlıklar, içecekler ve beş çayı ikramlıkları vb.dir. Catering şirketleri her ne hizmeti sunarsa sunsun önceliği müşteri memnuniyetidir. Bunun için de hem titiz bir şekilde çalışmalar yürütür hem de kaliteli hizmet sunmak için yeniliklerin takipçisi olur.
Catering firmaları sundukları hizmetler ile insanların günlük yaşamlarında daha düzenli ve dengeli beslenmesine olanak tanır. Aynı zamanda hizmetlerindeki çeşitlilik ile birçok kişinin bu imkanlardan yaralanmasını sağlar. Bu sayede de pek çok kişi kaliteli yemek hizmeti almış olur.
Catering organizasyon alanlarına sunduğu hizmetler ile pek çok kişinin ve firmada çalışanların temel yemek ihtiyacına yardımcı olmuştur. Hem süreç ile ilgilinen hem de ürünleri hazırlayan yemek şirketleri müşterisinin bu sorumluluğunu üstüne alır. Bu sorumluluk bilinci ile de yapılması gerekenleri işinde başarılı personeller ile birlikte entegreli olarak yürütür.
Sonuç olarak yemek şirketi eşsiz lezzetler sunmak, özgün sunumlar yapmak, kaliteli ve farklı yemek hizmetini müşterisi ile buluşturmak için geçmişten günümüze çok fazla gelişim ve yenilikler göstermiştir. Catering sektöründe meydana gelen bu gelişmeler ve yenilikler doğrultusunda da hem yemek hizmeti alanını hem de müşteri portföyünü genişletmiştir.