İnsanların ihtiyaç duyduğu hem yiyecek hem de içecekleri evlerinde ya da evlerinin dışında istedikleri şekilde hazırlayıp sunulmasına toplu beslenme denir. Pek çok sebebe bağlı olarak toplu beslenme hizmetinden faydalanmak isteyen kişilerin sayısı gün geçtikçe artarak devam ediyor. Bu hizmetten faydalanmak isteyenler için catering firmaları en doğru seçimdir.
Yemek şirketlerinde toplu beslenme alışkanlığı; sanayileşmenin artması, teknolojinin gelişmesi ile birlikte çalışan sayısında meydana gelen artışa bağlı olarak artmıştır. Ayrıca endüstri ile gelişen toplu beslenme alışkanlığı insan hayatında önemli bir yer edinmiştir. Geçmişten günümüze dek yayılan toplu beslenme ihtiyacına tabldot yemek firmaları da pek çok konuda çözüm olmuştur.
Bu hizmetten; fabrikalar, sağlık kuruluşları, eğitim kurumları, huzurevleri vb. insan sayısının çok olduğu pek çok kurum faydalanır.
Catering firmalarında sunulan hizmetin herhangi bir aşamasında meydana gelecek aksama beraberinde pek çok olumsuz sonucun ortaya çıkmasına neden olur. Bu olumsuz etkiler; İnsanlarda görülebilecek gıda zehirlenmesi, yemek şirketleri için ekonomik açıdan kayıplar, insanların gıda sebebi ile ölmeleri vb. pek çok sebep hem ülkenin maddi olarak çöküşüne hem de halk sağlığına büyük oranda etki eder. Bu açıdan catering firmaları önemli bir rolü üstlenir.
İş hayatı içerisinde pek çok kişi minimum bir öğün de olsa hizmet olarak toplu beslenmeye gereksinim duyar ve bu hizmetten faydalanmak ister. Toplu beslenme gün içerisinde tek öğün olarak beslenmeyi kapsıyor olsa da hizmetten faydalanan kişinin gereken besin değerlerini ve ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. Bu yüzden alışkanlığın aksaması ile kişilerde birçok sağlık problemi ve beraberinde verimsiz çalışmaya da sebep olur. Ayrıca yemek şirketleri toplu beslenme hizmetini sunarken hijyene ekstra önem vermemesi de insanların sağlığını olumsuz yönde etkilemesine neden olur. Bu tür aksamaların yaşanmaması çalışanlar için çalıştığı ortamda daha mutlu ve daha verimli çalışma olanağı yaratır.
Yemek şirketlerinde toplu beslenme alışkanlığının temel amaçlarından biri hizmetten faydalanan kişilerin gün içinde gereksinim duyduğu besinleri almalarını sağlamaktır. Ancak burada hizmetin müşteriye sunulmasına kadar geçen tüm aşamalarında hem kaliteyi hem de hijyeni içerisinde barındıracak şekilde belirlenmiş standartlar çerçevesinde sunulmasına dikkat etmek gerekir. Aksi halde hizmetten yararlananların sağlığı için tehdit oluşturur. Ayrıca toplu beslenme hizmetinin daha iyi sunulabilmesi için catering firmaları bünyelerinde nitelikli personeller bulundurur. Bu sayede işin ehlileri tarafından sunulan hizmet ile müşteri memnuniyeti daha da artmış olur.
Kısacası tabldot yemek firmaları sundukları toplu beslenme hizmeti sayesinde insanların gün içerisinde ihtiyaç duydukları yiyecek ve içecek gereksinimlerini kalite ve hijyen standartlarına uyarak karşılar. Bu sayede müşterilerine daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde çalışma olanağı sunar.