Catering firmaları hakkında herkes tarafından bilinen birkaç olgu vardır. Bu bilinen olgular catering firmalarının toplu yemek hizmeti sunması ve çoğunlukla şirketlere hizmet vermesi olarak sıralanabilir. Bu düşünceler yanlış olmamak ile birlikte tam olarak da doğru denilemez. Catering firmaları sadece toplu yemek hizmeti sunmaz buna ek olarak çeşitli etkinlikler için atıştırmalık, ikramlıklar ya da beş çayı için özel menüler oluşturur. Ayrıca catering firmaları sadece şirketlere hizmet vermez kişilere de talepleri doğrultusunda hizmet sunar.
Catering firmaları hakkında öncelikli olarak bilinmesi gereken hizmetleri ile çeşitli imkanlar tanıyabilmesi ve birçok kişiye hizmet verebilmesidir. Catering firmalarının ne tür hizmetler verdiği ve kimlere hizmet verdiğinin herkes tarafından bilinmesi durumunda ihtiyaç halinde kişiler tercihlerini yapabilirler. Aynı zamanda catering firmasının taşıması gereken özellikler bilinir ise tercih yapacak kişilerin hem işleri kolaylaşır hem de kaliteli hizmet almak için nelere bakacağını bilmiş olur.
Catering firmalarının kaliteli hizmet verebilmesi için pek çok hususu bünyesinde bulundurması gerekir. Bu hususlar catering hizmeti almayı düşünen kişilerce bilinir ise seçim yapmadan önce göz önünde bulundurulur ve kararlar da bu hususlar doğrultusunda verilir. Bu sebeple yemek firmaları hakkında bilgi sahibi olmak ve doğru bilgiler edinmek oldukça önemlidir.
Catering firmaları hakkında doğru bilinen yanlışların en başında menü içeriklerinin çok fazla olmasının gerektiğinin düşünülmesidir. Ancak bu tam olarak doğru olmayan ve tercih edilmemesi gereken bir durumdur. Özellikle öğün olarak alınması gereken kalorilerin müşterinin portföyüne göre belirlenmesi ve ona göre menü içeriklerinin oluşturulması, menüde yer alan her yemeğin birbiri ile uyumlu olması ve tamamlayıcı olması gerekir. Bu sebeple menüde çok fazla yemeğin bulunması değil hangi yemeklerin birlikte olduğu ve öğün içinde alınması gereken besin değerlerini karşılayıp karşılamadığının bilinmesi önemlidir.
Doğru olduğu düşünülen ancak yanış olan bir başka olgu ise catering firması fiyatlarının çok yüksek olması kaliteli hizmet verdiğinin göstergesi olduğu düşüncesidir. Catering firmalarının sunduğu catering yemek hizmetlerinin kalitesini sadece fiyatla ölçmek oldukça yanlıştır. Gerek kalite standartlarına uygunluk gerekse hijyen olmak üzere pek çok faktör tabldot hizmetlerinin kalitesini belirlemektedir. Ayrıca fiyatlandırmada hem çok uygun olması hem de çok fazla pahalı olması doğru bir yaklaşım değildir. Burada önemli olan hizmetin verildiği döneme uygun piyasa şartlarına göre fiyatlandırmanın yapılmasıdır.
Sonuç olarak yemek firması hakkında kişiler tarafından hem az bilgi hem de yanlış bilgiler mevcuttur. Daha fazla bilgi edinerek ve doğru bilgilere ulaşarak yemek firması seçiminde doğru kararlar verilebilir. Bu da alınan catering hizmetinden memnun kalınmasını ve yemek firması ile olan anlaşmanın devam etmesini sağlar.